Nyhet

Hiphop-skola på turné

The Salazar Brothers möter landets fritidsgårdar med matnyttiga tips – ”Idag funkar det inte bara att stå framför en idoljury”.

The Salazar Brothers planerar att turnera runt med en hiphop-skola, skriver DN. Under två månader har producenttrion, med rötter i Latin Kings, för avsikt att besöka så många fritidsgårdar, skolaulor och föreningslokaler som möjligt runt om i Sverige. Som "gästföreläsare" tillkommer Stor och Alias Ruggig från Mohammed Ali.

Under workshoparna, som görs i samarbete med Riksteatern och ABF, ska The Salazar Brothers ge en grundlig information om de olika verktygen man, som producent och artist, kan använda sig av. Men det finns mer att berätta.

–  Vi kommer ju att berätta om allt vi varit med om också. Att det inte går spikrakt uppåt hela tiden. Alla resultat man får av musik kommer från att du har lagt ner jätte­mycket tid och jobbat stenhårt, säger Salla till DN och fortsätter:


– I dag funkar det inte bara att stå framför en Idoljury och sjunga. Man måste tänka på det som finns bakom också. Att kunna sjunga är en grej, men vi tycker att det är viktigt att folk ska kunna skriva egna låtar, ha något att säga, vilja något med sin musik. Som det var förr i tiden. Idag är det alltid ett team som står bakom artisten.

The Salazar Brothers är ett musikproduktionsteam bestående av bröderna Masse, Salla och Chepe med efternamnet Salazar Campos. Alla tre har länge varit verksamma inom svensk hiphop, Salla som dj i The Latin Kings och Chepe som rappare i samma grupp. Brödernas bas är Redline Studios.

2009 producerade The Salazar Brothers albumet "Give Me Fire" med rockbandet Mando Diao. De har även producerat musik för Ison & Fille, Mohammed Ali och Stor.  


ANNONCE