Nyhet

Nytt till Popaganda

Festivalen fyller på med brittisk danspop och svensk proggrock.

Cirka tio dagar innan festivalstart går Popaganda ut med ytterligare två akter: Friendly Fires och Dungen.

Indierockarna i Friendly Fires har från första stund haft ett nära band med dansmusiken. Deras blandning av techno- och discobeats och tidstypisk brittisk popmusik har bidragit till uppmärksamhet. GAFFAs Josefin Bagge såg gruppen när de uppträdde på Heineken Open'er i Polen fascinerades av gruppens frontman, Ed MacFarlane:

"Det finns ingen ände på energin, och det värsta av allt är hur han samtidigt lyckas framföra toner så rena och så klara att det lika gärna hade kunnat vara förinspelat. Vid de starkare partierna för han mikrofonen längre bort från munnen, i nästa stund håller han den alldeles nära intill sig och med mjuka viskningar paralyserar han publiken. Mitt i frenesin har han full kontroll, och det är just det som både skrämmer och attraherar." Till recensionen


Dungen, med Gustav Ejstes längst fram, har varit aktiva sedan 1997, men genombrottet i Sverige skedde med albumet Stadsvandringar från 2002. Gruppen gjorde sig ett namn i Storbritannien och USA två år senare när den enormt hyllade Ta Det Lugnt gavs ut. Det gick så långt att NME kallade skivan albumet som The Stone Roses inte mäktade med och Pitchfork delade ut betyget 9.3. Bandets senaste skiva, Skit I Allt, släpptes 2010.

Popaganda sker vid Eriksdalsbadet i Stockholm 24-25 augusti och har sedan tidigare bokat till sig Thåström, Patrick Wolf, Major Lazer,Deportees, Little Dragon, Hooray For Earth och Amanda Mair, Damien Rice, Icona Pop, Love Antell, Saint Lou Lou och Vulkano.

Köp biljetter via GAFFA.se/live


ANNONCE