Nyhet

Augustifamiljen lämnar På Spåret

GAFFA.se – allt om musik

Efter tio år lämnar husbandet Augustifamiljen det populära familjeprogrammet På Spåret. Enligt Göteborgsposten är det SVT som ligger bakom beslutet.

– Vi har gjort tio år och jag känner på ett sätt att vi hade kunnat fortsätta i all evighet för det är världens roligaste jobb, men jag förstår också om SVT vill förnya sig och köra lite förändringar, säger gitarristen Simon Ljungman till Göteborgsposten.

Det tycks dock inte råda någon dålig stämning mellan bandet och kanalen. SVT:s programchef Christina Hill uttrycker stor respekt för Augustifamiljens musikaliska gärning i programmet.


– Det är svårt att tänka sig något lyxigare än att få ha haft Augustifamiljen som husband under tio års tid. Den musikaliska nivån är oslagbar, säger hon i ett pressmeddelande.

Även kapellmästare Stefan Sporsén är glad över samarbetet under det senaste decenniet.

– Att SVT varit modiga nog att låta oss ta ut svängarna i låtval, arrangemang och inte minst artistsamarbeten har verkligen varit utmanande och utvecklande för oss – och vi hoppas det givit tittarna en smula nya musikaliska upplevelser och känsla för vilken samling fantastiska artister vi har i vårt land, säger han i pressmeddelandet.


Vilka som ersätter Augustifamiljen som husband i På Spåret är ännu inte känt.

LÄS OCKSÅ: Verkligheten bakom Dolly Style: "Kommentarer om min vikt och hur jag såg ut"

ANNONCE