Nyhet

Tom Pettys döttrar stämmer änka

GAFFA.se – allt om musik

2017 gick artisten Tom Petty bort i en oavsiktlig drogöverdos, 66 år gammal. Vid hans död fick hans fru Dana York Petty ta över ansvaret för hans dödsbo. Nu har Tom Pettys döttrar Adria Petty och Annakim Violette valt att stämma Dana York Petty, rapporterar Variety.

Det handlar om en tvist kring Tom Pettys musikkatalog och hans egendom. Döttrarna anklagar Dana för att inte ha gett dem möjlighet att vara med och bestämma i beslut som gäller hans musikkatalog. De menar att enligt ett avtal så har de majoritet i att bestämma i besluten. Vid övriga beslut som rör Pettys egendom menar döttrarna också att de har majoritet. Döttrarna kräver fem miljoner dollar i skadestånd.

"Tom Petty ville att hans musik och arv skulle kontrolleras lika av döttrarna Adria och Annakim och hans fru Dana. Dana vägrade att uppfylla Toms önskan och har istället missgynnat Toms livsverk för sina egna själviska intressen. Efter oräknerliga försök där vi försökt att lösa det här problemet vänligt och utanför rätten så kunde vi inte längre stå och se på Danas respektlöshet mot Toms önskningar gällande hans musik och arv", säger Pettys döttrars advokat, Alex Weingarten, till Rolling Stone.


Dana York Pettys advokat gav ett uttalande till Variety om stämningen. 

"Den missgynnande och meritlösa stämningen visar exakt varför Tom Petty utsåg sin fru till att vara ensam förvaltare med auktoritet att förvalta hans egendom. Dana tillåter sig inte distraheras av destruktivt nonsens när det handlar om att skydda sin mans arv".

Tom Petty var känd för låtar som Free Fallin och I Won't Back Down.


LÄS OCKSÅ: Slipknot visar upp nya masker och ny musik – se video

ANNONCE