Nyhet

Svensk artist byter namn – efter hot om rättsliga åtgärder

GAFFA.se – allt om musik

Jonas Rönnberg, aka Varg, har hyllats flertalet gånger av GAFFAs dansmusikexpert Fredrik Franzén. 2017 gick vår skribent så långt att han delade ut högsta betyg till Varg-skivan Nordic Flora Pt.3: Gore City. En skiva som senare hamnade i GAFFAs lista över årets bästa album.

Nu ska inte denna Varg förväxlas med sin tyska namne, ett metalband som inte har haft samma flyt i GAFFA-betyg. GAFFAs Jesper Robild delade ut ynka två av sex till deras albumsläpp Das Ende Aller Lügen från 2016.

Det handlar alltså om två skilda akter, som från och med nu även skiljer sig vid namn, rapporterar Factmag.com. Detta efter att Jonas Rönnberg har fått ett så kallat "cease and desist"-brev från den tyska gruppen.


Cease and desist handlar kortfattat om ett dom­stols­före­läg­gande. Ett var­nings­brev där avsändaren kräver att man ska sluta med något, annars blir man stämd.

Jonas Rönnberg väljer helt sonika att byta namn till Varg2™, men det stannar inte riktigt där. Som ett svar på tyskarnas hot skickar producenten en EP med titeln Fuck Varg.


Den här EP:n som då blir Varg2™:s debut innehåller fyra låtar av trance-aktig techno, där den digitala versionen bär på en remix från VTSS.

Fuck Varg släpps via Northern Electronics 12 december.

LÄS OCKSÅ: Ännu en svensk festival tackar för sig – "Varningen blev lite av spiken i kistan"


ANNONCE