Nyhet

Filip och Fredrik sågar Way Out West – “Lägg ner skiten”

I sitt senaste avsnitt går podduon hårt åt festivalen.

Under den gångna helgen gick festivalen Way Out West av stapeln i Göteborg, med artister som Tame Impala, First Aid Kit, Herbie Hancock, Yung Lean, Nick Cave & The Bad Seeds och Thåström på scen.

Festivalen satte eget publikrekord med 50 000 besökare, men podduon Filip och Fredrik var i sitt senaste podcastavsnitt nr. 635 måttligt imponerade över Göteborgsfestivalen.

– Det finns en belåtenhet i festivalen som gör att man knappt vill ge den syre, säger Fredrik varpå Filip svarar:


– Både bland besökare och de som skickar ut pressmeddelanden om att det ska serveras vegansk mat. Det är ett ganska avskyvärt skimmer.

– Ni andra kan hålla på med festivaler om ni tror, men det är vi som gör ”the” festival, det är känslan. Både hos besökare och arrangörer, säger Fredrik.

De fortsätter med att diskutera festivalens klimatsatsning och tycker att approachen kunde varit en annan.


– Kombinationen med dramatiserade podcastnoveller om miljöhotet, evenemangsbranschens första klimatmöte, det skadar inte att det görs, men det är heller inte så bra som folk vill att det ska vara, säger Fredrik.

– Det skadar att det görs, eftersom något annat skulle kunnat göras istället, det är ju på bekostnad av något, svarar Filip, varefter Fredrik uppmanar att de borde ge egna bättre förslag.

– Skramla in pengar överlag, säger Filip och Fredrik raljerar över Filips förslag.


Under årets Way Out West samarbetade också festivalen med musiktävlingen och TV-programmet Idol. I ett nytt programsegment som kallas ”Sista steget”, gjorde idolerna gemensamma duetter som spelades in vid festivalen, skriver Expressen.

Även den idén sågas av duon.

– Det är inte så att folk kommer stå och tänka ”Herregud vad kul, jag väljer att omfamna det här”, säger Filip och fortsätter:


– När jag hörde om att det sker någon gallring på stora scenen, så kände jag, det är väl bara att lägga ner skiten Way Out West.

Lyssna på avsnittet här:


LÄS OCKSÅ: DE VAR SÄMST OCH BÄST PÅ WAY OUT WEST

ANNONCE