Nyhet

Steven Tyler anklagas för sexuella övergrepp mot minderårig

Kvinnan hävdar att Aerosmith-sångaren hade ett sexuellt förhållande med henne i mitten av 1970-talet, med början när hon var 16 år gammal.

En anmälan mot Aerosmith-sångaren Steven Tyler har lämnats in av en kvinna som påstår sig haft ett otillåtet förhållande med honom under 1970-talet. Hon anklagar även honom för sexuella övergrepp och avsiktligt utövande av känslomässigt lidande, rapporterar Rolling Stone.

Målsäganden, Julia Holcomb, menar i sin anmälan att Tyler övertygade hennes mamma att ge honom förmyndarskap öve henne när hon var 16 år gammal – vilket gjorde det möjligt för henne att leva med honom och engagera sig i ett sexuellt förhållande. Hon menar att de hade en relation från 1973 till 1976.

Tyler nämns inte i den anmälan som Rolling Stone har tagit del av, men Holcomb har tidigare varit offentlig om hennes erfarenheter med artisten och i anmälan citeras stycken från Tylers egna memoarer. Utan att ange namn, skriver han att han "nästan tog en tonårsbrud" och att "hennes föräldrar blev kära i mig, skrev på ett papper för att jag skulle få vårdnaden, så jag skulle inte bli arresterad om jag tog henne ur staten. Jag tog med henne på turné."


Holcomb förklarar att Tylers "makt, berömmelse och betydande ekonomiska förmåga var svår att motstå" och att han "tvingade henne att tro att detta var en 'romantisk kärleksaffär'".

De ska ha träffats strax efter hennes 16-årsdag när Aerosmith spelade en konsert i Portland, Oregon då Tyler var 25 år gammal. Enligt anmälan gick de efter spelningen till ett hotellrum där de pratade om Holcombs ålder. Tyler ska enligt henne sedan frågat varför hon var ute ensam sent på natten och hon förklarade att hon hade problem hemma. Därefter menar Holcomb att han "utförde olika kriminella sexuella handlingar på henne" innan han skickade hem henne i en taxi nästa morgon.

LÄS OCKSÅ: "Steven Tyler släpper självbiografi"


Eftersom Holcomb var minderårig och inte kunde resa med Tyler över delstatsgränserna ska han ha köpt en flygbiljett till en Aerosmith-spelning i Seattle, står det även i anmälan. Hon hävdar att Tyler även denna gång ska ha utfört sexuella handlingar på henne.

Holcomb menar att Tyler året därpå, 1974, övertygade hennes mamma att tillåta honom att bli vårdnadshavare. Det skulle då göra det enklare för dem att resa tillsammans utan åtal. Han ska ha sagt till hennes mamma att han kunde möjliggöra en ljusare framtid för familjen genom att ge pengar till skola och sjukvård. Enligt anmälan hävdar Holcomb att Tyler "inte höll dessa löften, utan fortsatte istället resa med, överfalla och tillhandahålla alkohol och droger till karriären".

Dessutom menar Holcomb att hon var gravid med Aerosmith-sångarens son när hon var 17 år gammal. Däremot genomgick hon en abort efter att "Tyler insisterade på att hon skulle avbryta graviditeten efter en lägenhetsbrand". Hon menar att en läkare sagt till henne att det ofödda barnet inte påverkats av branden.


Holcomb inte var säker på om hon skulle genomgå aborten, men Tyler ska enligt henne ha hotat med att sluta stödja henne om hon inte gjorde abort. Därefter genomgick hon proceduren och lämnade artisten, åkte tillbaka till Portland och förändrade sitt liv.

När Tyler flera år senare publicerade sina memoarer skakades Holcombs liv om igen. I anmälan hävdar hon att de publicerats utan hennes samtycke och innehåller anekdoter om hans tid med en minderårig flicka vilket hon menar har framställts som "romantiskt och kärleksfullt".

Förhållandet, lägenhetsbranden och aborten skrivs även om i Aerosmiths självbiografi som gavs ut 1997. Holcomb skriver i anmälan att hon nämns i boken (Julia Halcomb förekommer i boken, vilket kan vara en felstavning av hennes namn) – något som ska ha tagit bort hennes anonymitet.


LÄS OCKSÅ: "Slitningar inom Aerosmith"

ANNONCE