Nyhet

Pain på turné i Ryssland och Ukraina – ”De flesta vi träffar är inte politiker”

GAFFA.se – allt om musik

Industrimetalbandet Pain, med Peter Tägtgren (Hypocrisy) i spetsen, turnerar nu för första gången sedan pandemirestriktionerna börjat lätta.

De spelar bland annat i Moskva, St. Petersburg och Kiev i veckan, och verkar inte bry sig särskilt mycket om det spända läget länderna emellan.

– Näe, det skiter väl vi i. Vi är inte politiker, vi är musiker, och de flesta folken vi träffar är ju inte politiker heller, de är fans, säger Peter Tägtgren till P3 Musiknyheter.


Under bandets pågående turné är ett av stoppen Ukrainas huvudstad Kiev. Peter Tägtgren berättar för P3 Musiknyheter att bandet spelat där flera gånger och ser fram emot besöket:

– Har vi tid så drar vi kanske till Tjernobyl på sightseeing.

Vägrade vaccin tiden innan turné


I en intervju med Blabbermouth från november 2021, berättade Peter Tägtgren att han inte velat vaccinera sig mot covid-19 innan det blir dags för turné.

– Alla vet att jag är skeptisk mot vaccinet och såna grejer, särskilt när de försöker tvinga det på dig. För om man börjar tvinga det på folk, ställer jag mig emot det.

Han berättade då att han inte träffar folk särskilt ofta när han är hemma, eftersom han bor ute i skogen:


– Jag håller mig undan människor tills jag åker på turné … I min by bor det 20 personer och våra hus är långt ifrån varandra. Så jag ser inga problem med att inte vara vaccinerad just nu.

LÄS OCKSÅ: Joe Rogans podcast försvann på Spotify

ANNONCE