Nyhet

Svensk festival säljer livstidsbiljetter

Auktionerar ut NFT:er som ger ägaren VIP-access till festivalen livet ut.

Way Out West blir den första festivalen i Skandinavien med att sälja livstidsbiljetter i form av NFT:er. Dessa NFT:er säljs genom en så kallad dutch auction med start fredagen den 8 juli på corite.com/wow.

Förutom de tre NFT:er som säljs den här veckan uppmanar man fans att skapa sina egna så kallade "WOW Moments". Innan och under festivalen kan man skicka in sina bästa festivalminnen och köpa sina egna minnen som NFT:er skapade med hjälp av AI-teknologi. Varje vecka väljer festivalen ut ett WOW Moment som de gillar lite extra och belönar med en tre-dagars festivalbiljett.

De WOW Moments som säljs kommer även att ha en chans att visas i det digitala galleriet, WOW Gallery, och på de fysiska storbildsskärmarna i Slottsskogen under festivalens gång. Genom en karta och en AR-funktion i festivalens app kommer användare också att kunna se sina och andras WOW Moments.


– Festivaler handlar om möten av olika slag, och samtidigt som vi möjliggör dessa vill vi också att våra besökare ska dela med sig – det här är ett gemensamt experiment, säger Magnus Olsson, projektansvarig hos arrangören Luger, i ett pressmeddelande.

Festivalen äger rum i sommar från 11-13 augusti 2022.

LÄS OCKSÅ: Way Out West släpper 17 nya akter – fokus på elektronisk musik




ANNONCE