Nyhet

Mark Hoppus försökte köpa Blink-182-biljetter – misslyckades

"Biljetterna försvann från min kundkorg och hela grejen kraschade."

Under nästa år beger sig Blink-182 ut på sin största turné någonsin, där Mark Hoppus, Tom DeLonge och Travis Baker återförenas för första gången på nästan 10 år.

Turnén drar igång i mars 2023, med besök i Latinamerika, Nordamerika, Europa, Australien och Nya Zeeland.

Biljetterna släpptes under gårdagen och till följd av återförsäljarens dynamiska prissättning har priserna varit höga och biljetterna svåra att säkra, enligt Loudwire.


I en tråd på Reddit delade en användare med sig av ett Discord-inlägg från bandets basist och sångare Mark Hoppus. I inlägget beskriver Hoppus hur han själv försökt att fixa biljetter till sin egen konsert.

”Ja jag förstår att biljettsituationen kan vara frustrerande. Jag köpte själv biljetter till två av våra konserter bara för att ta reda på hur upplevelsen var. Biljetterna försvann från min kundkorg och hela grejen kraschade. Dynamisk prissättning. Jag bestämmer inte över det. Syftet är att avskräcka biljetthajar. Vi försöker ge er den bästa möjliga konserten till det bästa priset. Det här är en turné som firar ny musik och att bandet återförenas. Tack för er entusiasm och jag hoppas att vi ses på konserterna.”


Dynamisk prissättning baseras på tillgång och efterfrågan, med effekten att biljettpriserna till vissa sektioner på en arena kan skjuta i höjden. Återförsäljaren Ticketmaster har tidigare fått kritik för detta, senast i somras då vissa biljetter till Bruce Springsteens konserter i USA kostade så mycket som 5000 dollar (motsvarande cirka 50 000 kronor).

Till Blink-182:s konsert på Avicii Arena i Stockholm, erbjuder Ticketmaster i skrivande stund ”Platinumbiljetter” till sektionen ”främre ståplats” för 2910 kronor. Återförsäljaren skriver på sin hemsida:

”Platinumbiljettens pris är dynamiskt vilket innebär att det är anpassat efter tillgång och efterfrågan på ett event. Målet är att försäkra fansen om att få tillgång till de mest eftertraktade platserna medan artisten och arrangören kan prissätta biljetterna efter deras verkliga värde.”


För ordinarie biljetter hänvisas man istället till Live Nation, där ”Platinumbiljetter”, ”VIP-biljetter” och ”Standardbiljetter” erbjuds, tillsammans med ett antal olika paket-kategorier.

Blink-182 kommer till Sverige och Avicii Arena den 13 september 2023.

LÄS OCKSÅ: BLINK-182 PÅ VÄRLDSTURNÉ MED STOPP I SVERIGE


ANNONCE