Nyhet

Talking Heads återförenas för Q&A på filmfestival

Bandet kommer att svara på frågor i samband med premiären av en nyversion av konsertfilmen Stop Making Sense.

För att fira 40-årsjubileet av filmen, som idag närmast betraktas som en kultklassiker, släpper filmbolaget A24 en nyrestaurerad version som kommer att visas på IMAX-biografer globalt, enligt NME.

Visningen kommer också att inrymma frågestunden med Talking Heads, som besöker Toronto International Film Fest för eventet den 11 september.

I ett inlägg på X (tidigare Twitter) med tillhörande trailer, skriver A24:


”Om kostymen fortfarande passar … I år väcker vi liv i Jonathan Demmes banbrytande Talking Heads-konsertfilm Stop Making Sense från 1984 (nyrestaurerad i 4K!) och tar den till biografer i hela världen.”


Huruvida visningen kommer till Sverige är fortfarande oklart.

Senast Talking Heads sågs tillsammans offentligt var när de valdes in till Rock And Roll Hall Of Fame 2002, då de framförde fyra låtar.

I en intervju med Wired från förra året diskuterade frontmannen David Byrne idén om en återförening. Han sa då bland annat:


– Jag tror att jag skulle kunna säga att vi träffades mer som vänner än som, du vet, otroliga musiker. Vi delade musiksmak. Och sedan gradvis när man åldras och växer och utforskar, börjar musiksmaken att förändras. Det blev mer som ett jobb det vi gjorde, vi hängde inte hela tiden längre, så till slut glider man bara isär på det sättet.

Se intervjun här:

LÄS OCKSÅ: KLASSIKERN: ETT AV POPULÄRMUSIKENS STARKASTE GENREÖVERSKRIDANDE ALBUM


ANNONCE