Nyhet

NYTT REKORD: De är den mest streamade tjejgruppen på Spotify

Sydkoreanska Blackpinks mest populära låt, How You Like That, har nått över 746 miljoner spelningar på streamingplattformen.

Den populära k-pop-gruppen Blackpink har officiellt blivit den mest streamade tjejgruppen i världen på Spotify, rapporterar Billboard.

Kvartetten – bestående av Jennie, Lisa, Rosé och Jisoo – tog titeln med över 8,8 miljarder streams på tjänsten från och med onsdagen den 8:e mars, och slog den tidigare titelinnehavaren Little Mix med 400 miljoner streams, enligt Guinness World Records.

En stor del av gruppens totala streamingsiffror kommer från deras hitsinglar, de mest populära är How You Like That med 746 miljoner streams, Kill This Love med 672 miljoner streams och DDU-DU DDU-DU med 574 miljoner streams.


Förutom att vara den mest streamade tjejgruppen på Spotify, har Blackpink för närvarande rekordet för flest prenumeranter för ett band på YouTube, skriver Guinness World Records.

Tidigare i år blev den sydkoreanska bandet också den första k-pop-gruppen som fick över 2 miljarder visningar för en musikvideo på YouTube med DDU-DU DDU-DU. Videon är också den näst mest sedda k-pop-musikvideon någonsin, efter Psys virala hit Gangnam Style från 2012, som har 4,6 miljarder visningar.


Samtidigt har medlemmen Lisa rekordet som den mest följda k-popartisten på Instagram med 89,6 miljoner följare i skrivande stund. Hennes bandkamrater upptar de återstående fyra bästa platserna med över 60 miljoner följare var.

LÄS OCKSÅ: Ännu en Blackpink-medlem satsar på solokarriär

ANNONCE