Nyhet

Pet Shop Boys om Swift: "När ska hon få sin Billie Jean?"

Neil Tennant, frontmannen i Pet Shop Boys, ifrågasätter Taylor Swifts status som den främsta popstjärnan i världen och undrar om hon verkligen har några ikoniska låtar.

I en intervju med The Guardian uttrycker Neil Tennant sin förvåning över den stora uppmärksamheten kring Taylor Swift, och undrar var hennes motsvarighet till Michael Jacksons Billie Jean är.

– Var är hennes stora låtar? Vilken är Taylor Swifts Billie Jean?

När Shake It Off föreslås som som en motsvarighet till populariteten hos Jacksons stora hit svarade Tennant:


– Är det verkligen så? Nej, för jag vet faktiskt till och med att det är svaret. Men jag lyssnade på den häromdagen, och det är inte Billie Jean. Det är inte ... Melodiskt sett – hon har för övrigt en fantastisk röst, och produktionen är vacker – men melodiskt ... allt sjungs på en eller två toner upp och ner ... Men, hur som helst, det är fascinerande.

Swift släppte tidigare i april det hyllade albumet The Tortured Poets Department. Skivan fick av GAFFAs Emma Thimgren fyra stjärnor i betyg med motiveringen: "Swifts längsta album hittills sträcker sig bortom popformulan och allt vad struktur heter för att öppenhjärtigt obducera det senaste året."

I maj kommer stjärnan till Stockholm för tre konserter på Friends Arena.


LÄS OCKSÅ: Swift-fansen väntas spendera en halv miljard i Stockholm

ANNONCE