Nyhet

Allt du behöver veta inför Oasis biljettsläpp

Ska du köpa Oasis-biljetter i helgen? Då ska du tänka på det här.

Efter dagar av spekulationer har det nu bekräftats: Gallagher-bröderna återförenas och tar Oasis ut på vägarna igen. Turnén, som fått namnet Oasis Live 25, kommer att omfatta 14 spelningar i Storbritannien och Irland.

Var och när kommer Oasis spela?

Endast datum för spelningar i Storbritannien och Irland har hittills offentliggjorts. Bandet kommer att spela fyra kvällar på Heaton Park i Manchester och fyra på Wembley Stadium i London. Dessutom blir det två kvällar på Murrayfield Stadium i Edinburgh och två på Principality Stadium i Cardiff. Turnén avslutas i Dublin med två spelningar på Croke Park.


Här är de exakta datumen:

4, 5 juli – Cardiff, Principality Stadium
11, 12, 19, 20 juli – Manchester, Heaton Park
25, 26 juli och 2, 3 augusti – London, Wembley Stadium
8, 9 augusti – Edinburgh, Murrayfield Stadium
16, 17 augusti – Dublin, Croke Park

Bandet har meddelat att dessa datum kommer att vara de enda i Europa nästa år, men fler kan tillkomma om biljetterna säljer slut.


När släpps biljetterna?

En förhandsförsäljning av biljetter sker genom en lottdragning, med registrering som är öppen till kl. 20.00 svensk tid onsdag den 28 augusti. De som lyckas i lotteriet kommer att få information om tillgång till biljetter på fredag morgon. För att delta i lotteriet, klicka här.

Det officiella biljettsläppet sker lördag den 31 augusti kl. 10.00 svensk tid, för de brittiska datumen. Biljetterna till Dublins spelningar släpps en timme tidigare samma dag.


Vad kommer biljetterna kosta?

Hur mycket biljetterna kommer att kosta är ännu inte bekräftat. Alla priser, inklusive platinum och VIP-biljetter, kommer att offentliggöras torsdag den 29 augusti.

Hur många biljetter får jag köpa?


Varje köpare kan maximalt köpa fyra biljetter.

Vilka kommer att stå på scen?

Det är ännu oklart vilka som kommer att ingå i bandet, förutom de två Gallagher-bröderna. Oasis har genomgått flera medlemsbyten under åren.


Vad mer ska jag tänka på?

Se till att vara inloggad på ditt Ticketmaster-konto i förväg så att du verkligen vet att du kommer in, samt dubbelkolla personlig information och betalningsalternativ.

Ha god internetuppkoppling och håll dig till en webbläsare när du köper biljetter. Öppnar du flera fönster eller flikar kan det bli fel i systemet och du riskerar att inte komma fram ordentligt.


Om du hamnar i en digital kö för biljettköp – uppdatera inte sidan. Då riskerar du att halka ur kön.

All övrig information hittar du på Ticketmasters hemsida.

LÄS OCKSÅ: Oasis återförenas – ger exklusiv sommarturné nästa år


ANNONCE