Nyhet

David Ritschard släpper ny EP – tolkar Björn Afzelius

Svenska countrysångaren David Ritschard tolkar Björn Afzelius på en ny EP, Innan Tystnaden Tar Vid, som inkluderar duetter med Thorsten Flinck och Stella Explorer.

Under sommarens turné tillsammans med Lars Winnerbäck och Amanda Bergman har en betydande del av David Ritschards set bestått av Björn Afzelius-tolkningar. Sånger som kanske inte är den ikoniska artistens kändaste, men som hör till hans mest politiska explicita appeller till medmänsklighet, rättvisa och fred. 

Dessa tolkningar ges nu ut på en EP som fått namnet Innan Tystnaden Tar Vid. Titeln är tagen ifrån en rad ur Innan Bomberna Faller som precis som resten av låtarna är skrämmande aktuell här och nu. 

Musiken är inspelad i Ingrid-studion i Stockholm där den energi och passion som David och hans band visar upp på scen fångats på band. Tankar I Ligurien och Valet är båda duetter, med Thorsten Flinck respektive Stella Explorer. I Innan Bomberna Faller tar Mira Ray ton.


Det här är en samling sånger som inte blickar bakåt i tiden utan utåt i världen. Den visar upp en artist som förenar empati och engagemang med en närmast unik förmåga att personligt besjäla materialet och göra det till sitt.

Innan Tystnaden Tar Vid idag, fredag den 30 augusti. Samma kväll avslutar David Ritschard sommarturnén inför 18 000 personer på ett utsålt Zinkensdamm IP på hemmaplan, Södermalm i Stockholm.


LÄS OCKSÅ: Efter kollapsen – David Ritschard åker ut på turné med Winnerbäck

ANNONCE