Nyhet

Rob Halford om att komma ut: "Aldrig försent"

Judas Priests frontman Rob Halford reflekterar över sitt beslut att komma ut offentligt som gay på 90-talet och hur viktigt det är att vara öppen, oavsett ålder.

Heavy metal-ikonen Rob Halford har reflekterat över beslutet att komma ut som bög i MTV News 1998.

Halford, som är frontman i Judas Priest, pratade nyligen med Fugues i en intervju där han fick frågan om andra homosexuella artister någonsin bett honom om råd innan de själva valt att komma ut offentligt.

Han berättade: "Ja, det har hänt, men jag nämner inga namn eftersom alla kommer ut i sin egen takt. Att frigöra sig själv, det är en så svår sak att göra, även nu 2024, eftersom vi fortfarande har den pågående utmaningen med hat, intolerans och splittring. Man skulle tro att det skulle vara mycket enklare, men det är det inte. Kampen är fortfarande mycket verklig för unga människor, och där hoppas jag att mina samtal med andra kan göra någon nytta."


Halford fortsatte: "Jag läste nyligen en berättelse om en man i 90-årsåldern som kom ut strax innan han tog sitt sista andetag. Halleluja! Det är aldrig för sent att frigöra sig själv eftersom, som vi vet, när du väl är ute så försvinner attackerna. Jag är här, jag är queer, vänj er vid det!"

Han tillade också att beslutet att komma ut "räddade hans liv" tillsammans med att han blev nykter.

Judas Priest släppte sitt senaste album Invincible Shield i mars.


LÄS OCKSÅ: Konsertrecension: Judas Priest – Sweden Rock Festival: "Konsten att åldras baklänges"

ANNONCE