Nyhet

Småländsk festival läggs ner – efter tio år

Musikfestivalen Mörkaste Småland firar sitt tioårsjubileum i höst, men därefter läggs den ner.

Festivalen, som de senaste åren hållits på Hotell Hulingen i Hultsfred, har fokuserat på black metal sedan starten 2014. Arrangören Walter Hultman, som numera driver festivalen ensam, säger till Vimmerby Tidning att konceptet kommer att leva vidare i någon form.

– Det är många som har tyckt att det är tråkigt, men när man är tydlig med att Mörkaste Småland lever kvar så är folk spända på vad som kommer att hända, säger Hultman till tidningen.

Mörkaste Småland har lockat besökare från både Sverige och utlandet och hade som mest mellan 1 000 och 1 500 deltagare. Festivalen flyttades 2018 från Metropol till Hulingen och bytte samtidigt namn till Slaktmånad. Trots framgångarna har det varit utmanande att sälja biljetter, delvis på grund av begränsat boende på hotellet.


Den sista festivalen arrangeras den 4–5 oktober i år, och Hultman ser nu fram emot att utveckla nya projekt under namnet Mörkaste Småland. Enligt Hultman kan det handla om allt från enstaka konserter till konstutställningar, och han utesluter inte att arrangera fler evenemang på Hotell Hulingen i framtiden.

– Det handlar om att frigöra sig från det som har varit och titta framåt med alla möjligheter som finns, säger han.

Programmet för den sista festivalen inkluderar bland annat en exklusiv spelning med norska Khold och framträdanden av thrashmetalbandet Mezzrow och Defleshed.


LÄS OCKSÅ: Håkan Hellström till Ullevi nästa sommar

ANNONCE