Nyhet

Big Thief-medlem lämnar bandet

Amerikanska Big Thief är sedan tidigare bekräftade till årets upplaga av Way Out West. Nu meddelas det att basisten Max Oleartchik lämnar bandet.

Indiefolkgruppen Big Thief spelar på Way Out Wests första dag, en festival som äger rum 8–10 augusti i Göteborg. Nyligen stod det även klart att det dessutom blir en mer intim klubbspelning på Pustervik redan på tisdagen den 6 augusti. Biljetterna är rabatterade och är bara giltiga ihop med en festivalbiljett. 

Det senaste albumet som bandet släppte är Dragon New Warm Mountain I Believe In You från 2022. GAFFAs recensent beskrev det som att det var "samma gamla vanliga fast annorlunda."

"Är du ett Big Thief-fan (och vem är inte det?) kommer du definitivt att känna igen dig i dess briljanta Elliott Smith-möter-americana-minnande melodier och ljud. Men med detta sagt så har Big Thief verkligen inkluderat fler instrument, nya tongångar och oväntade infall på den. Little Things, dess sjunde spår, tar exempelvis Cocteau Twins-influenserna som jag tycker man då och då hör i Big Thief till helt nya nivåer. Och No Reason innehåller en väldigt fin flöjt."

Nu meddelas det att basisten Max Oleartchik lämnar bandet. Han gick med 2015 och har spelat på gruppens alla fem album. 

"Vår kärlek till varandra är oändlig, och vi är så tacksamma för allt vi har delat de här många åren tillsammans sedan början av vår resa som band", säger gruppen i ett gemensamt uttalande. De säger också att de inte skulle vara där de är nu utan Max.

Vidare berättar de att beslutet har tagits med ömsesidig respekt och att det är en stor förändring för alla involverade. De ber om lyssnarens förtroende, respekt och omtanke när de växer in i nästa kapitel av deras liv.


LÄS MER: Yasiin Bey hyllar MF Doom – ytterligare fyra akter klara för Way Out West

ANNONCE