Nyhet

Pink Floyd-trummisen om AI-möjligheterna: "Vi kan bli som Abba"

Nick Mason öppnar upp för att låta AI skapa nya låtar med Pink Floyd.

I en intervju med The Sunday Mirror berättar Nick Mason om möjligheterna att återskapa Pink Floyd med hjälp av AI, trots att bandmedlemmen David Gilmour förklarat bandet som upplöst sedan 2015.

– Det skulle vara fascinerande att se vad AI kan göra med vår musik. Om man försöker göra det som: "Vart tog Pink Floyd vägen sen?", säger han och understryker att det bästa vore att ha en AI-situation där David Gilmour och Roger Waters blir vänner igen.

– Vi kan bli som Abba när vi är klara med det.


Trummisen uttrycker också besvikelse över konflikten mellan Gilmour och Waters, som överskuggar bandet.

– Under vår 55-åriga karriär var det mesta väldigt roligt. Vi var oerhört privilegierade att vara i ett framgångsrikt band, turnera världen över och umgås med intressanta människor.

Mason, som för närvarande spelar några av Pink Floyds tidigare låtar som Nick Mason’s Saucerful Of Secrets tillsammans med Spandau Ballets Gary Kemp och basisten Guy Pratt, reflekterar också över att fortsätta framföra Pink Floyd-låtar.


– Det bästa med att fortsätta är för vår egen skull. Det är vettigare att hålla det igång snarare än att lägga ner. Jag njuter också av det eftersom ju mer tid som går, desto mer kan man se tillbaka på det med en positiv syn.

I en tidigare intervju med Uncut har Gilmour reflekterat över möjligheterna av en Abba-liknande Pink Floyd-show, och säger att han skulle gå med på det under "en rad mycket, mycket svåra och betungande villkor".

LÄS OCKSÅ: Pink Floyd-trummisen Nick Mason öppnar för återförening


ANNONCE