Nyhet

Rebecca & Fiona arrangerar festival

Rebecca & Fiona arrangerar Mega Dance Festival i samband med releasen av deras fjärde album.

Den 27 september är Rebecca & Fiona tillbaka med sitt fjärde fullängdsalbum, Mega Dance. Detta firas den 28 september när duon tillsammans med vänner intar Kägelbanan i Stockholm för klubbkvällen Mega Dance Festival. Tillsammans med DJ Carli, David Jackson och Jahanam bjuder duon in till en kväll som är tänkt att publiken tillbaka till det tidiga 00-talets dansscen. 

På albumet Mega Dance har duon enligt ett pressmeddelande "kastat sig handlöst in i den dansmusik som efter ett eklektiskt och spretigt 90-tal etablerat sig som en egen genre." Albumet är deras kärleksförklaring till det tidiga 00-talet. 

– På klubben vill vi spela snabb, hård och rolig musik men så fort vi kliver ner i studion och ska göra nåt just i den viben drabbas vi av en allvarlig emo-sjukdom melodimässigt. Så inför det här albumet har vi inspirerats av bubbelgum trance och eurodance som var vår första introduktion till dansmusik och utmanat oss själva att stanna över minst 130 BPM oavsett om vi proddar djupt nerbäddade i sängen eller lyckas ta oss till studion, säger Rebecca & Fiona i ett gemensamt uttalande i ett pressmeddelande.

Rebecca & Fiona har som producenter, popartister och DJ:s varit en del av den svenska och internationella musikscenen sedan 2007. Sedan genombrottet har de släppt tre album, vunnit dubbla priser på Grammisgalan och har musikaliskt blandat influenser från pop, elektro och dansvärlden. Viljan att både ha den konstnärliga och kreativa friheten har lett till att de sedan 2018 har drivit sitt eget skivbolag Big Romantic Music, där de fungerar som chefer över sin egen musik samtidigt som de producerar etablerade och framtida talanger. I fyra år har de även haft sitt eget program på P3.

DJ Carli är en DJ och producent som spelar på både nationella och internationella dansgolv och har producerat allt från grime till disco. Han är även ena halvan av Staygold, Savage Skulls och Marcus Price & Carli

David Jackson har varit huvudsupport för akter som Boddika, Mak & Pasteman och Tom Demac samt släppt låtar på Blank och Kerri Chandlers MadTech.

Den svensk-iranska DJ:n, rapparen, producenten och artisten Jahanam har aldrig gillat att hålla sig till en genre. Hon har gjort officiella remixer för artister så som Rebecca & Fiona och Silvana Imam och var även tidigare en del av duon Habib1.

LÄS MER: Yasiin Bey hyllar MF Doom – ytterligare fyra akter klara för Way Out West

ANNONCE