Nyhet

The Smashing Pumpkins släpper överraskningsalbum

Tidigare i år kunde vi berätta om hur det amerikanska rockbandet The Smashing Pumpkins hade fått in över 10 000 ansökningar för chansen att bli deras nya gitarrist. Kiki Wong valdes ut bland dessa och nu meddelar bandet att de släpper ett överraskningsalbum.

Jakten på en ny gitarrist till The Smashing Pumpkins var i full gång i vintras, och intresset var enormt, för att inte säga överväldigande. Efter att annonsen publicerades i början av januari strömmade över 10 000 ansökningar in, enligt bandet.

Bandet, baserat i USA, lade ut en öppen annons på Instagram i början av januari, där de uppmanade potentiella kandidater att skicka in sina musikaliska CV:n.

Antalet ansökningar blev så omfattande att åtta personer arbetade på heltid för att granska kandidaterna och hitta en ersättare till Jeff Schroeder, som lämnade bandet förra hösten efter 16 år.


Den nya gitarristen som valdes ut, Kiki Wong, hade bara några månader på sig att anpassa sig innan The Smashing Pumpkins påbörjade sin Europaturné. The World Is A Vampire-turnén startade i Birmingham, Storbritannien, den 7 juni och inkluderar ytterligare 22 spelningar. Ingen spelning i Skandinavien är planerad.

Nu meddelas det att bandet släpper ett överraskningsalbum den 2 augusti med titeln Aghori Mhori Mei. Deras senaste verk, Atum: A Rock Opera In Three Acts, släpptes i maj förra året.

Ännu har ingen musik från det kommande albumet presenterats men låtlistan ser ut på följande sätt:

1. Edin
2. Pentagrams
3. Sighommi
4. Pentecost
5. War Dreams Of Itself
6. Who Goes There
7. 999
8. Goeth The Fall
9. Sicarus
10. Murnau

LÄS MER: Plakett stulen från "Spela Shoreline"-sten

ANNONCE