Nyhet

Lenny Kravitz inviger årets Champions League-final

Runt 90 000 åskådare kommer att vara på plats för att se finalen.

Den 1 juni är det åter dags för årets största match inom klubbfotboll och den enskilda sporthändelse som ses av flest tittare i hela världen. Champions League-finalen spelas på Wembley Stadium i London och lagen som gör upp om titeln är de spanska giganterna Real Madrid och tyska Borussia Dortmund.

Nu står det klart att den amerikanske rocklegendaren Lenny Kravitz kommer att inviga matchen inför runt 90 000 åskådare på arenan och ytterligare 400 miljoner TV-tittare. Artisten kommer att bjuda på flera hits ur sin låtkatalog men också spela låtar från hans kommande album Blue Electric Light för första gången, skriver Billboard.

"Det kommer att bli en så spännande händelse inför en final som betyder så mycket för så många", säger Lenny Kravitz i ett pressmeddelande.


Ueafas inför-show har tidigare varit föremål för kritik, bland annat efter att Camilla Cabello uppträdde i Paris 2022 och efter finalen tweetade:

"Tittar tillbaka på vårt uppträdande och jag kan inte förstå att folk sjöng sina lagsånger så högt under vårt uppträdande. Mitt team och jag jobbade outtröttligt så länge för att leverera rätt vibe och genomföra en bra show."

Detta fick fans att reagera mot artistens uttalande. Många påtalade att ingen var där för att se hennes konsert och att Champions League inte är som Super Bowl där halvtids-showen är en stor del av upplägget. Inlägget togs senare ned från sidan.


LÄS OCKSÅ: Maisie Peters och Sarah Klang till Way Out West

ANNONCE