Nyhet

Man dömd – drog ner byxorna på artist under konsert

Under en spelning i Göteborg drog en man i publiken ner byxorna på sångaren så att både könet och rumpan syntes. Nu har en man i 50-årsåldern dömts för sexuellt ofredande.

Vid ett tillfälle under ett företagsevent i Eriksbergshallen i fjol gick sångaren i bandet ner från scenen och ställde sig på en stol, där han sjöng och spelade gitarr.

"Då känner jag helt plötsligt att mina byxor åker ner mot anklarna. Jag har inga kalsonger på mig men jag har gitarren på magen, vilket är till min fördel", berättar artisten i polisförhör, enligt Göteborgs-Posten.

Sångaren gick tillbaka till scenen medan han försökte dra upp byxorna, men gitarren ramlade och artisten snubblade till. Han valde då att avbryta spelningen.


I ett sms till tidningen berättar artisten att han kände sig "jäkligt förnedrad" och "bestulen på min trygghet".

Nu har mannen som drog ner byxorna dömts för sexuellt ofredande. Tingsrätten menar att det rör sig om "en relativt allvarlig kränkning av NN:s frid och sexuella integritet när hans kön och rumpa blottades inför en stor publik".

Mannen har försvarat händelsen och menat att byxorna var tunna och gled ner förvånansvärt lätt. Han menar även att han inte visste att sångaren inte hade några kalsonger på sig.


"När vi går förbi ett bord så står det en på ett bord och då drar jag ner hans byxor och då har han inga kalsonger på sig. Det visade sig att det var artisten. Vakten tog mig direkt. Jag gjorde bara ett lätt ryck och så var de nere", säger mannen i förhör.

I domen skriver Tingsrätten att mannen måste ha insett att det fanns en risk att artisten inte hade underkläder på sig eller att underkläderna kunde följa med byxorna.

Mannen döms därför till villkorlig dom och 40 dagsböter. Han ska också betala skadestånd på 15 000 kronor till sångaren.


LÄS OCKSÅ: 18 nya akter klara för Way Out West

ANNONCE