Nyhet

Rockbandet Lillasyster lägger ned: "Känns rätt"

Lillasyster bildades 2006 och har medverkat i Melodifestivalen två gånger. Men nu väljer bandet att gå skilda vägar.

Lillasyster bildades i Göteborg år 2006 och släppte sitt första album 2007. Bandet fick därefter sitt genombrott med en rockig tolkning av Rihannas låt Umbrella, och medverkade i Melodifestivalen 2021 med låten Pretender och året därpå med Till Our Days Are Over.

– Vi har gjort det här ett tag nu, och känner oss nöjda med vad vi åstadkommit. Vi har släppt sex album och släpper nu vårt sjunde och sista. Vi har gjort över 500 spelningar och vi känner att vi vill lägga ner medan det fortfarande är kul, säger Martin Westerstrand i ett pressmeddelande.

Innan gruppen avslutar sin verksamhet kommer de att släppa sitt sista album Tack Och Förlåt och genomföra en turné från maj till oktober.


– Den här grejen vi fyra har tillsammans, och med våra fans, är för bra och fin för att köra i botten. Den risken vill vi inte ta, säger sångaren.

År 2022 tog bandet hem priset för årets hårdrock/metal i GAFFA-Priset. Martin Westerstrand berättade då att han var förvånad över priset.

– Det känns ju otroligt roligt och väldigt förvånande. Vi är ju inte direkt vana vid att vinna sådana här priser för det brukar ju vara kreddiga band som vinner sådant och vi är väl det minst kreddiga hårdrocksbandet i Sveriges historia tror jag. Så det är fantastiskt roligt, man tror nästan att det är ett aprilskämt.


Martin Westerstrand är också känd som sångare i hardcorebandet Lok.

LÄS OCKSÅ: Lillasyster: "Man tror nästan att det är ett aprilskämt"

ANNONCE