Nyhet

Svensk festival vädjar om hjälp

Woodstockeboda har arrangerats sedan 2021. I år tar festivalen paus och vädjar samtidigt om ekonomisk hjälp för att kunna finnas kvar i framtiden.

Målet är att samla in 80 000 kronor till den 14 mars för att rädda både Woodstockeboda och Bunker Bar, där festivalen har arrangerats under de senaste två åren. 

Arrangören har tagit kontakt med band som visat intresse för att spela på festivalen, och vänder sig nu till allmänheten i hopp om att få hjälp. 

I ett mejl som gått ut till artisterna skriver arrangören: 


"Tack för ni hört av er om att lira på Woodstockeboda 2024, året vi hade en långsiktig plan att använda till ett par fristående arrangemang, podd och samtidigt, i lugn takt, städa upp och konsolidera efter föregående års oreda.

Därmed var en del av planen att 2025 skulle bli året för den fjärde upplagan av Woodstockeboda, men nu står vi dock inför det faktum att vi behöver få in 80 000 kronor till den 14 mars för att kunna rädda oss själva och Bunker Bar (platsen för festivalen de senaste två åren) och vi letar febrilt efter vägar att ta. Det har visat sig fungera någorlunda bra med våra inlägg i sociala medier där vi vädjar till våra följare att swisha en slant. Därför undrar vi nu om ni kan tänka er att dela ett sådant inlägg i dina sociala medier, eller kanske skapa ett eget där ni lägger med QR-kod eller swishnummer.

Med det kommer vi vara dig evigt tacksam och håller kvar vid hoppet om att kunna skapa fina minnen tillsammans framöver. Swishnummer till föreningen Mellan sol och måne är: 123 027 91 09"


Motsvarande uppmaning har publicerats både på festivalens Facebook och Instagram. 

Woodstockeboda beskriver sig själva som en festival som existerar för att konservera de progressiva ideal som växte fram under slutet av 60-talet. Bland annat har festivalen haft frivilliga biljettpriser. Bland artister som uppträtt på festivalen finns Träd, Gräs & Stenar, The Courettes, A Giant Dog och Jenny Wilson. GAFFA har besökt festivalen 2022 och 2023. 

Mer information finns på Woodstockebodas webbplats


LÄS OCKSÅ: FESTIVALSNACK med Woodstockeboda: "De dova vibrationerna hade skakat loss hans rejäla näsring"

ANNONCE