Nyhet

Bruce Springsteen ger sitt stöd till Kamala Harris

Bruce Springsteen gick under natten till fredagen ut med sitt stöd för Kamala Harris. I ett inlägg på Instagram kallar han Donald Trump för ”den farligaste presidentkandidaten under min livstid”.

Den 75-årige rockstjärnan har länge fått frågan om vilken presidentkandidat han stödjer, och nu ansåg han att det var dags att ge ett tydligt besked.

Harris och Tim Walz står för en vision av det här landet som respekterar och inkluderar alla, säger Springsteen i sitt inlägg.

Han berömmer också duons ekonomiska politik.


– De vill att vår ekonomi ska växa på ett sätt som gynnar alla, inte bara några få på toppen, som mig. Det är den visionen av Amerika som jag oavbrutet har skrivit om i 55 år.

Springsteen uttrycker sig samtidigt kritiskt mot Donald Trump och ifrågasätter hans lämplighet som president.

– Hans förakt för vår konstitutions helighet, demokratins helighet, rättsstatens helighet och den fredliga maktöverföringen borde diskvalificera honom från presidentposten för alltid. Han förstår inte innebörden av detta land, dess historia eller vad det innebär att vara en riktig amerikan.


Att Springsteen ger sitt stöd till Kamala Harris är dock inte oväntat, då han under åren har stöttat flera demokratiska kandidater, däribland Hillary Clinton och Barack Obama.


Bland andra stjärnor som också gett sitt stöd till Harris finns Taylor Swift, Billie Eilish, Cardi B, Megan Thee Stallion, Barbra Streisand, Bon Iver, Jason Isbell, Maren Morris, John Legend och Stevie Wonder.

LÄS OCKSÅ: Taylor Swift stöttar Kamala Harris

ANNONCE