Nyhet

Chappell Roan: "Musikindustrin lever på psykisk ohälsa"

Stjärnskottet Chappell Roan kritiserar musikbranschen för att driva på ohälsosamma arbetsvillkor och överväger att avsluta sin karriär.

Den amerikanska artisten Chappell Roan överväger att lämna musikbranschen. I en intervju med The Face uttrycker hon frustration över det kändisskap som följer med hennes framgångar och ifrågasätter hur branschen påverkar artisters hälsa.

Roan, som nyligen vann pris för bästa nya artist på MTV Video Music Awards, berättar om en obehaglig incident på en flygplats där hon blev utskälld för att vägra skriva autografer. Det fick henne att reflektera över sin karriär och vad den innebär.

– Jag sa till mig själv att om det här någonsin blir farligt kommer jag kanske sluta. Det är farligt nu och jag håller fortfarande på. Men den delen är inte vad jag tackade ja till, säger hon.


I intervjun riktar Roan hård kritik mot musikindustrin, som hon menar utnyttjar artisters psykiska ohälsa och utbrändhet.

– Industrin fucking lever på psykisk ohälsa, utbrändhet, att du jobbar för mycket, överanstränger dig och inte sover. Du blir större ju mer ohälsosam du är. Är inte det så sjukt?

Trots dessa utmaningar försöker Roan hitta en balans mellan sin karriär och sitt välmående.


– Jag känner mig ambitiös med att försöka göra det hållbart. Det är mitt största mål just nu. Min hjärna säger: sluta direkt, ta ledigt hela nästa år, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Stjärnans utbrott på röda mattan: "Håll käften själv"

ANNONCE