Nyhet

Klassiskt Radiohead-album blir soundtrack till Hamlet

Thom Yorke från Radiohead tar sig an Shakespeare när han nästa vår adapterar bandets album Hail To The Thief för en ny scenproduktion av Hamlet. Föreställningen har premiär i Manchester i april 2024.

Radioheads inflytelserika album Hail To The Thief från 2003 kommer nästa vår att bli en del av en ny scenproduktion av Shakespeares Hamlet. Thom Yorke har bearbetat albumet för föreställningen, som fått titeln Hamlet Hail To The Thief. Produktionen kombinerar Shakespeares text med nyarrangerade versioner av Radioheads låtar, framförda av en ensemble med 20 skådespelare och musiker.

Föreställningen, som har anpassats av regissören Steven Hoggett och Christine Jones med arrangemang av Justin Levine, beskrivs som ett intensivt verk som förenar rörelse, teater och musik. Den skildrar den danska staden Elsinore som en dystopisk övervakningsstat, präglad av paranoia och korruption under prins Hamlet och Ophelias styre.

"Det här är en spännande och skrämmande utmaning", säger Yorke om projektet och fortsätter:


"Att anpassa musiken från Hail To The Thief för liveframförande med skådespelarna på scen, och använda den för att berätta denna eviga berättelse, är fascinerande. Musiken fungerar som en närvaro i rummet och kolliderar med texten och handlingen."

Hamlet Hail To The Thief får världspremiär på Aviva Studios i Manchester den 27 april och spelas där fram till den 18 maj. Därefter flyttas produktionen till Royal Shakespeare Theatre i Stratford-upon-Avon mellan den 4 och 28 juni.

LÄS OCKSÅ: Jude Law om viljan att jobba med Radiohead: ”Skulle vara en ära”


ANNONCE