Nyhet

Konsertarrangör stämmer Tickster för avtalsbrott

Biljettleverantören Tickster anklagas för avtalsbrott av Rock Concerts Sweden. Konsertarrangören hävdar att ett felaktigt agerande från Tickster har lett till inställda konserter och stora ekonomiska förluster – något som Tickster förnekar.

Rock Concerts Sweden stämmer Tickster för vad de beskriver som "allvarliga avtalsbrott". I ett inlägg på sin officiella Facebooksida skriver Rock Concerts Sweden att biljettleverantören ska ha "stoppat avtalade utbetalningar av våra innestående medel". Detta ska ha lett till att flera av sommarens konserter blivit inställda.

Tickster anklagas också för att ha överfört Rock Concerts Swedens intäkter till en av sina största kunder istället för att betala övriga partners. Enligt Rock Concerts Sweden har detta "orsakat att biljettförsäljning för mångmiljonbelopp till kommande konserter uteblivit" och lett till att företaget inte kunnat betala sina fakturor.

Rock Concerts Sweden hävdar även att Tickster delat sekretessbelagda uppgifter med tredje part, vilket ska ha orsakat ytterligare inställda konserter och ekonomiska följder.


Företaget uppger nu att de är redo att inleda en rättslig process.

Tickster svarar på anklagelserna: "Uppfyllt vårt ansvar"

Tickster har nu bemött anklagelserna i en kommentar till GAFFA. Johan Skogsberg, Sales Director på Tickster, framhåller att företaget har varit en seriös aktör inom evenemangsbranschen i snart 20 år.


– Under alla dessa år är detta den enda gång som Tickster utsatts för denna typ av situation och likaså den enda gången denna typ av anklagelser riktats mot Tickster.

Skogsberg betonar också att biljettleverantören "uppfyllt sitt ansvar; både juridiskt såväl som moraliskt".

Gällande påståendet om uteblivna betalningar, kommenterar Skogsberg:


– Tickster konstaterar att vi genomfört utbetalningar enligt avtal.

LÄS OCKSÅ: Taylor Swift stöttar Kamala Harris


ANNONCE