Nyhet

Musikkonferens med unga i fokus åker på Sverigeturné

För fjärde året i rad arrangeras musikkonferensen You+ Music som syftar till att göra musikbranschen mer tillgänglig för unga. I år tas den dessutom ut på Sverigeturné, med stopp i fem städer.

Konferensen kommer bland annat att innehålla ”en mix av A&R-lyssningar där unga får chans att spela upp sin musik i personliga möten, panelsamtal med artister, producenter och branschexperter, personliga möten med konferensens partnerföretag, workshops och showcasespelningar med möjlighet till feedback”, enligt Musikindustrin.

You+ Music arrangeras av Grammis och Fryshuset tillsammans med Live Nation, Spotify och Tim Bergling Foundation.

– Det är viktigt för oss att nå ungdomarna i deras egen verklighet. På det sättet kan vi ge unga ett tryggt, kreativt och hoppingivande sammanhang där de får möjlighet växa och ta sig vidare i branschen. I år kan vi dessutom möta fler unga, då vi fått chansen att utveckla projektet med fler lokala nedslag. Vi är stolta över att få göra det här ihop med musikbranschen. När vi är flera aktörer som går ihop och samarbetar för att skapa riktig förändring, då är vi som starkast, säger Rebecka Ramberg, verksamhetschef för Ungdomskultur på Fryshuset, enligt sajten.


Programmet för årets upplaga presenteras i början av oktober.

Tidigare år har konferensen bland annat gästats av A36, Jelassi, Thomas Stenström, Cleo, Ellen Krauss och Kerstin Ljungström.

Turnén startar i Stockholm den 11 oktober, därefter Borlänge den 17 oktober, Göteborg den 23 oktober, Malmö 24 oktober och Umeå 14 november.


LÄS OCKSÅ: KONSERTARRANGÖR STÄMMER TICKSTER FÖR AVTALSBROTT

ANNONCE