Nyhet

Opeth bjuder på ny singel från kommande album

Det svenska metalbandet släpper sitt 14:e album till hösten, vilket också markerar deras första fullängdsrelease på fem år.

Opeth har tidigare släppt singeln §1, som nu följs upp av §3. I ett uttalande pratar frontmannen Mikael Åkerfeldt om singeln, och svårigheten i att göra reklam för ett släpp när man brottas med blygsamhet.

”Man älskar albumet så det borde vara enkelt [att snacka upp en singel, reds. anm.]. Det enda man behöver göra är att slänga ihop några ord. Men man är förvirrad över hur termen singel används, eftersom det kopplas ihop med gamla tider då singlar ofta hade ordet ’hit’ före sig. Och man vet ju att så inte är fallet! Men man vill ju att folk ska få höra den. Dina fans kanske tycker den är jättebra, men man vill inte framstå som en försäljare. Utöver det är man inte ett självupptaget rövhål som tror att man har Midas hand. Därtill är man präglad av medfödd svensk blygsamhet, strösslad med bluffsyndrom. Så vad säger man? §3 är ute nu!”, säger Åkerfeldt, enligt Metalsucks.

Lyssna på §3 här:


Opeths kommande album The Last Will & Testament uppges vara ”ett konceptalbum som utspelar sig efter första världskriget och berättar historien om en rik, konservativ patriark vars sista vilja och testamente avslöjar chockerande familjehemligheter.”

I början av nästa år ger de bandet ut på turné och kommer bland annat till Cirkus i Stockholm för en konsert den 11 februari 2025.

The Last Will & Testament släpps den 11 oktober.


LÄS OCKSÅ: OPETH SLÄPPER NYTT ALBUM - FÖRSTA PÅ FEM ÅR

ANNONCE