Nyhet

Refused åker på turné – och lägger ner

"Allt vi vet är att vi vill avsluta hemma i Sverige"

Det svenska hardcorebandet Refused beger sig ut på vägarna i USA och Kanada till våren 2025, och ger löften om att avsluta turnén i Sverige vintern 2025 – samtidigt som de meddelar att de lägger ner för gott.

I ett uttömmande inlägg på Instagram skriver trummisen David Sandström att de planerade att offentliggöra avskedsturnén i samband med sin spelning på Rosendal Garden Party i somras. Spelningen ställdes dock in efter att sångaren Dennis Lyxzén drabbades av en hjärtattack.

Vidare skildrar inlägget hur bandet startades, svårigheterna med att turnera tillsammans och att de ville satsa på nytt från 2012. Det fortsätter med att beskriva hur de i år ville avsluta bandets karriär med flaggan i topp, men att katastrofen var ett faktum när Lyxzén lades in.


I slutet av inlägget skriver Sandström bland annat:

”Här är de goda nyheterna: Dennis mår bra. Han är en av de mest hälsosamma personerna jag känner och allt pekar mot att han kommer att bli helt återställd. Han är rastlös över att återuppta turnén och har till och med föreslagit att vi borde behålla de preliminära datumen för hösten och vintern, men vi bestämde oss för att skjuta på dem och börja till våren. Och det är där vi är. Vi kommer till USA och Kanada i mars/april 2025 och sen får vi se vad vi gör med resten av det året. Allt vi vet är att vi vill avsluta hemma i Sverige någon gång under den vintern. Säg till om det är några låtar ni vill att vi ska spela så testar vi dem. Hoppas att vi ses där ute.”

Läs hela inlägget här:


LÄS OCKSÅ: AMANDA BERGMAN STÄLLDE IN TURNÉN - EFTER SVÅR OLYCKA


ANNONCE