Nyhet

Tears For Fears släpper livealbum och konsertfilm

"Folk ser en duo och tror att det bara kommer vara två personer med några keyboards och en massa bakgrunder"

New wave-veteranerna Tears For Fears släpper sitt första officiella livealbum, dessutom med tillhörande konsertfilm.

Albumet Songs For A Nervous Planet kommer bestå av 22 låtar, däribland liveversioner av några av gruppens stora hits, som Everybody Wants To Rule The World, Mad World och Shout, enligt Consequence.

Dessutom utlovas fyra helt nya låtar, bland annat singeln The Girl That I Call Home, som finns att lyssna på här:


Livetagningarna spelades in under en konsert i Tennessee 2023 i samband med att gruppen turnerade med sitt senaste album The Tipping Point som släpptes för två år sedan – vilket också var deras första fullängdare sedan 2004.

Samtidigt släpper bandet konsertfilmen Tears For Fears Live (A Tipping Point Film), som spelades in under samma konsertkväll, med låtar från hela bandets katalog. Filmen kommer dessutom att visas på bio, från den 24 – 26 oktober. Huruvida den visas i Sverige är i skrivande stund oklart.

– Folk ser en duo och tror att det bara kommer vara två personer med några keyboards och en massa bakgrunder. Men vi har verkligen utvecklats genom åren sedan våra glansdagar på 80-talet. Vi har aldrig släppt ett officiellt livealbum, så man skulle kunna säga att det här har planerats under 40 år, säger Roland Orzabal, den ena halvan av duon, enligt Consequence.


Songs For A Nervous Planet släpps den 25 oktober.

LÄS OCKSÅ: DAVID GILMOUR GÄSTADE SIN DOTTER PÅ SCEN - FRAMFÖRDE PINK FLOYD-KLASSIKER

ANNONCE