Nyhet

The White Stripes stämmer Trump för upphovsrättsbrott

Rockbandet The White Stripes stämmer tidigare president Donald Trump för att ha använt deras hitlåt Seven Nation Army i en kampanjvideo utan tillstånd, rapporterar Pitchfork.

The White Stripes har stämt tidigare president Donald Trump för obehörig användning av deras låt Seven Nation Army från albumet Elephant i en kampanjvideo. Videon publicerades förra månaden av Margo Martin, Trumps biträdande kommunikationsdirektör.

Både Meg och Jack White står som medkärande i stämningsansökan, som innehåller sex anklagelsepunkter om upphovsrättsintrång.

Enligt stämningsansökan har Trump och hans kampanj "valt att ignorera och inte svara på målsägandens försök att lösa frågan före rättsprocessen", och har istället "indiskriminerat trampat på målsägandens lagliga rättigheter".


Vidare uppges att The White Stripes "kraftigt motsätter sig de policies som Trump antagit och de åtgärder han vidtog som president samt de som han föreslagit för den andra mandatperiod han söker".

Stämningen lämnades in till en federal domstol i New York under måndagen och är ett resultat av Jack Whites löfte om att vidta rättsliga åtgärder mot Trump och hans kampanj.

LÄS OCKSÅ: Jack White hotar att stämma Donald Trump


ANNONCE