Nyhet

Trump om Taylor Swifts stöd för Kamala Harris: ”Kommer antagligen att få betala ett pris”

"Jag var inte ett fan av Taylor Swift. Det var bara en tidsfråga."

Under natten till onsdagen möttes de amerikanska presidentkandidaterna Donald Trump och Kamala Harris i en tv-sänd debatt. Kort efter debatten uttryckte Taylor Swift sitt stöd för Harris offentligt, och uppmanade sina 283 miljoner följare på Instagram att själva söka information och registrera sig för att rösta.

"Jag tycker att hon är en begåvad ledare med stadig hand och jag tror att vi kan åstadkomma så mycket mer i det här landet om vi leds av lugn och inte av kaos", skriver Swift bland annat i inlägget.

Efter ställningstagandet har Trump uttalat sig om popstjärnans stöd för Demokraternas presidentkandidat:

– Jag var inte ett fan av Taylor Swift. Det var bara en tidsfråga. Hon kunde inte stötta Biden… Men hon är en väldigt liberal person. Hon verkar alltid stötta en demokrat och hon kommer antagligen att få betala ett pris för det på marknaden, sa Trump i tv-programmet Fox & Friends, enligt NME.


En del i Swifts beslut att öppet visa sitt stöd för Harris kommer efter att manipulerade AI-bilder delats av Trump själv på plattformen Truth Social. Bilderna föreställer fans i t-shirts med texten ”Swifties for Trump”, ihop med en bild föreställande Swift i Uncle Sam-utstyrsel, där hon uppmanar folk att rösta på den före detta presidenten.

I Swifts tidigare nämnda Instagram-inlägg påtalar hon även AI-bilderna, och skriver bland annat:

"Det spädde på min rädsla för AI och farorna med att sprida desinformation. Det fick mig att dra slutsatsen att jag måste vara väldigt öppen med mina faktiska planer som röstberättigad gällande det här valet."


LÄS OCKSÅ: TAYLOR SWIFT KAN PÅVERKA PRESIDENTVALET - MEN EXPERTERNA ÄR OENIGA

ANNONCE