Nyhet

Legendarisk skivsamling på nätet

Delar av radio-dj:en John Peels enorma skivarkiv släpps fritt.

Den legendariske radio-dj:en John Peel jobbade för BBC 1 från 1967 till sin död 2004. Han var känd för sin breda musiksmak och för sin nyfikenhet och det nyskapande sätt som han gjorde radio på. Bland annat var han en av de första som spelade genrer som punk och reggae över etern.

Efter hans död grundades The John Peel Centre i Suffolk för att förvalta Peels enorma musikaliska arkiv, som han hade haft i sitt hus på den engelska landsbygden. I samarbete med det brittiska kulturdepartementet och Peels huvudarbetsgivare på BBC kunde de för några månader sen tillkännage att hela John Peels skivsamling – som påstås bestå av 25 000 lp-skivor, 40 000 vinylsinglar och ett inte specificerat antal cd-skivor – kommer göras tillgängliga digitalt. Genom att besöka hemsidan för John Peel Centre, simpelt kallat, The Space kan man ta en virtuell titt på Peels enorma skivsamling. Som om inte detta vore nog kan du också kolla på bilder, upptagningar av direktsändningar, upptagningar från hans allt mer berömda film "Peel Sessions", samt se videoklipp från hans liv och arbete.

Delar av samlingen gjordes tillgänglig igår och fram tills oktober kommer ett hundratal nya släpp från Peels samling att publiceras på sidan.

ANNONCE