Nyhet

The Fall och Undertones hyllar John Peel

Legendaren hyllas med online-konsert signerad favoritbanden.

Det var vida känt att The Fall och The Undertones var två av banden som stod John Peel allra närmast hjärtat. Därför har de båda banden nu gjort gemensam sak när det snart gått åtta år sedan radioprofilen tillika den alternativa musikens budbärare lämnade oss.

Banden har i veckan genomfört en gratis hyllningskonsert för radiolegenden, i syfte att samla in pengar till hans "Centre for Creative Arts", enligt Music News. På onsdagen ställde sig de båda banden tillsammans med Bearsuit och nykomlingarna Dingus Khan på scen för den första John Peel-festivalen någonsin, som tog plats i Norwich.

Konserten har filmats och kan från och med idag ses och höras gratis på thespace.org.


The Fall spelade på Strand i Stockholm för inte så länge sedan och då lät det så här från GAFFAs utsände Matthias Skeppstedt:

"Bandet är ruskigt tajt, och det kanske inte är så konstigt då det är en av de mest långlivade uppsättningarna i The Falls historia. Basen och trummorna är riktigt höga och dundrar på med ett ruskigt driv medan Peter Greenways gitarr fyller ut ljudbilden på ett sätt att man inte ens saknar keyboarden. "
Läs hela recensionen här.

John Peel var en brittisk radiopresentatör som fram för allt är känd för att ha gått i bräschen för alternativa indieband och sina ansträngningar för att plocka fram dem i rampljuset. Han var en av de första att spela psykedelisk och progressiv rock på radio.


När John Peel gick bort 2004 räknade man ut att han hade lyckats samla på sig 26 000 LP-skivor, 40 000 singlar och ytterligare tusentals med CD-skivor.

ANNONCE