Nyhet

Loosegoats på turné

Släpper nytt album i april.

Från att under mitten av 90-talet ha varit Sveriges svar på den amerikanska lo-fi- och slackervågen med band som Pavement, Archers Of Loaf, till att ha gått i bräschen för den svenska "altcountry"-vågen på slutet av 90-talet, så är det nu dags för ett nytt kapitel i Loosegoats karriär. 

Bandet som släppte tre studioalbum, ett samlingsalbum, samt ett antal ep-skivor och singlar mellan åren 1995-2001, återförenades 2009 för tre spelningar och 2012 för ytterligare en. Nu släpps deras femte album "Ideas for to TravelDown Death´s Merry Road" elva år efter det senaste.

Det var efter det att sångaren Christian Kjellvanders lillebror Gustaf (The Fine Arts Showcase) gick bort 2011, som han började fundera på en återförening med Loosegoats.


– Jag vill göra något som bara handlar om kärlek och att ha roligt, sa Christian Kjellvander i en intervju med Värmlands Folkblad.

Christian Kjellvander hade skrivit flera låtar som han inte tyckte passade att ge ut under eget namn och när han repeterade dessa med Loosegoats kändes de bra.

Loosegoats album släpps den 18 april. I maj gör de tre stycken spelningar i storstäderna:


Turnédatum:

11 maj - Stockholm, Debaser Slussen

18 maj - Malmö, KB


19 maj - Göteborg, Nya Pustervik, Woody West

ANNONCE