Nyhet

Avlidne Gustaf Kjellvander hyllas med ett tåg

"Bidragit till att fortsätta sätta Skåne och Sverige på musikkartan".

Just nu rullar det 69 pågatåg i Skåne, under 2017 kommer tio nya att sättas i trafik och under året därpå ytterligare 20. Detta innebär att 30 tåg ska döpas och den avlidne malmömusikern Gustaf Kjellvander är en av de som kommer få ett pågatåg uppkallat efter sig.

Gustaf Kjellvander var bland annat frontman i bandet The Fine Arts Showcase och spelade även i Songs Of Soil tillsammans med sin bror Christian Kjellvander. 2011 gick Gustaf plötsligt bort och nu har Skånetrafiken valt att hylla honom.

Inom Skånetrafiken finns en grupp med personer med olika bakgrund som väljer vilka personer som ska namnge pågatågen, både utifrån förslag från kunder och från Skånetrafiken själva. Namnförslagen stäms sedan av med anhöriga.


För att en person ska få ett pågatåg uppkallat efter sig måste hen uppfylla vissa kriterier som till exempel att det ska vara en icke-levande person med skånsk anknytning och personen ska ha haft en betydelse inom det område hen verkat.

Utöver de här kriterierna så är Gustaf Kjellvander ett namn som även den yngre generationen har en relation till.

– Gustaf Kjellvander har bidragit till att fortsätta sätta Skåne och Sverige på musikkartan, både med sina egna band och med sin bror Christian, säger Christel Axelsson, marknadsansvarig på Skånetrafiken, till GAFFA.


Personer som tidigare fått pågatåg uppkallade efter sig:

Birgit Nilsson

Östen Warnerbring


Sonja Stjernquist

Git Gay

Ulla Billquist


Edvard Persson

Kal P Dal

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


ANNONCE