Nyhet

Den evige outsidern släpper nytt

”Det måste inte vara en klyfta mellan populärmusik och lyrisk ärlighet.”

Den Torontobaserade electropoparen John O'Reagan, bättre känd som Diamond Rings, släpper nu en ny platta den 23 oktober. Free Dimensions heter det nya verket och ska enligt rykten eka av en hel del 80-tal. Plattan är uppföljaren till den nästan på dagen två år gamla debutplattan Special Affections från 2010.

Diamond Rings har en väldigt mångfacetterad musikalisk inriktning med en kombination av bland annat indierock, synth och electro. Hans bredd av intryck och influenser speglar såklart även hans öppna och på många sätt splittrade personlighet. Även om han tidigt lärde sig att spela piano, gitarr och saxofon så var han i yngre år mer intresserad av att klä ut sig i olika utstyrslar tillsammans med sin kusin Lisa. Som den enda killen i kvarteret som kombinerade en hockeyplockhandske med en balettkjol var tillvaron inte alltid så lätt. Han förklarar själv på sin hemsida:

– I gymnasiet kunde jag aldrig identifiera mig med den där machoattityden, men eftersom jag ändå spelade i basketlaget kunde jag inte hänga med gotharna och punkarna heller. Låt oss säga att jag tillbringade mycket tid ensam för att försöka lista ut mig själv.


Musikaliskt är Diamond Rings mycket angelägen om att binda samman dansant pop med substansfulla texter:

– Jag tror inte att det måste vara en klyfta mellan populärmusik och lyrisk ärlighet, skriver han.

Läs en längre intervju GAFFA gjorde med Diamond Rings här, och lyssna på några snippets av det nya albumet här.


 

ANNONCE