Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Elektroniskt och svenskt står på schemat i helgen.

Welle: Erdball – Brewhouse, Göteborg 5/4

Sedan början av 90-talet har tyska Welle: Erdball producerat tonvis med musik och vunnit en fullkomligt dedikerad publiks hjärtan världen över. Under åren har de blivit mästare på att göra elektronisk musik med element från gamla TV-spel och skapat ett sound som kan föra tankarna till synthlegendarerna Kraftwerk. Gruppen har även gjort sig kända för sina dynamiska liveframträdanden där låtlistan aldrig någonsin upprepas från spelning till spelning.

Jennie Abrahamsson – Pustervik, Göteborg 5/4 


Hennes fjärde och senaste platta Gemini Gemini fick hela fem av sex stjärnor av GAFFAs Tina Berglund med orden: "Jennie Abrahamsons klara stämma har en förmåga att dröja sig kvar i rummet även när musiken har tystnat. Detta beror inte på det effektfulla ekot i 80-talsmanér eller den stämningsfulla kören, utan baseras snarare på Jennies fingertoppskänsla för konceptet less is more." Läs hela recensionen här. Nu under våren gör Jennie några utvalda spelningar i Norden, innan hon återigen åker på en Europaturné för att supporta och sjunga med sin barndomsidol Peter Gabriel.

Insanity – Elmia Arena, Jönköping 5/4

Insanity är en svensk inomhusfestival med inriktning på elektronisk dansmusik som äger rum i Jönköping. Det är ingen mindre än Steve Angello som agerar huvudakt på årets festival. Andra som spelar på housefesten är Don Diablo, Nari & Milani och Filip Jenven.


Fler intressanta spelningar:

Hardcore Superstar – Trädgårn, Göteborg 5/4


Franska Trion – Stadsteatern, Göteborg 5/4

Hudson Mohawke – Slakthuset, Stockholm 5/4

ANNONCE