Nyhet

Pulp återförenas – ger konserter 2023

Frontmannen Jarvis Cocker bekräftar ryktena om att britpopbandet är tillbaka.

Förra veckan delades en kryptisk video på sångarens Instagram som skulle kunna tolkas som att Pulp var tillbaka. I videon med en svart bakgrund och ljudet av en klappande publik stod det att läsa "What exactly do you do for an encore?" Det är en blinkning till en textrad från singeln This Is Hardcore på albumet med samma namn som gavs ut 1998, och därmed firar 25 år nästa år.

Nu är det bekräftat av frontmannen Jarvis Cocker att bandet, som rönte stora framgångar på 90-talet, kommer att göra livespelningar nästa år. Avslöjandet gjordes i samband med en frågestund för Cockers nya bok Good Pop, Bad Pop, enligt NME.

Det är ännu oklart var spelningarna kommer att äga rum och hur många det blir. Senast bandet spelade live var 2012 och samma år släpptes deras senaste singeln After You. Senaste studioalbumet tillika uppföljaren till This Is Hardcore, We Love Life, gavs ut 2001. Bandet upplöstes året därpå och har sedan dess återförenats en gång tidigare 2011. Den gången var det med samma bandmedlemmar som medverkade på ett av deras mest klassiska släpp, Different Class från 1995.

LÄS OCKSÅ: Joni Mitchell överraskade med ett sällsynt liveframträdande

ANNONCE