Nyhet

Pulps basist Steve Mackey död

Basisten i brittiska rockbandet, Steve Mackey, har gått bort efter tre månader på sjukhus. Han blev 56 år gammal.

Det ikoniska 90-talsbandet skriver i ett inlägg på Facebook att Steve Mackey gick bort under torsdagsmorgonen.

"Vi hoppas att vi får träffa dig igen någon dag. All kärlek xx", skriver Pulp under en bild på Mackey när han och bandet vandrade i Anderna under en turné 2012.

Den bortgångne basistens fru berättar i ett inlägg på sociala medier att han tillbringat de senaste tre månaderna på sjukhus, skriver The Independent.


"Han kämpade med all sin kraft och sin beslutsamhet. Vi är chockade och förkrossade över att ha sagt farväl till min briljanta, vackra man, Steve Mackey", skriver hon bland annat i inlägget.

Mackey började spela i britpopbandet Pulp år 1989 och debuterade på bandets tredje album Separations. Han medverkade därefter på alla kommande studioalbum – bland annat på genombrottsalbumet från 1994 His 'n' Hers och efterföljande Different Class.

Steve har också arbetat med artister som The Kills, Cornershop och skrivit låtar med Florence + The Machine.


Förra året stod det klart att Pulp kommer att återförenas för en rad spelningar under 2023. I oktober berättade Mackey att han inte skulle följa med på turnén eftersom han istället ville fokusera på andra projekt inom musik, film och foto som han hade igång.

LÄS OCKSÅ: Pulp återförenas – ger konserter 2023

ANNONCE