Nyhet

EXKLUSIV SINGELPREMIÄR OCH ALBUMDETALJER: Skraeckoedlan

Imorgon släpper Skraeckoedlan singeln Night Satan från det kommande albumet Vermillion Sky som släpps 2024. Via GAFFA kan du dock lyssna på låten redan idag.

Imorgon den 9 november släpper Skraeckoedlan låten Night Satan, singel nummer två från det kommande albumet Vermillion Sky som släpps 2024. Via GAFFA kan du dock lyssna på låten redan idag (länk nedan).

GAFFA är även först med att presentera detaljerad info om bandets fjärde album. Vi kan avslöja att musik inte är det enda de kokat ihop den här gången. Sångaren och gitarristen Robert Lamu berättar:

– Första singeln som vi släppte i augusti var en liten försmak inför vad som komma skall, och med den här singeln bjuder vi in våra lyssnare djupare in i det koncept och den historia vi har skrivit för den här skivan. För vi har skrivit en historia. En hel bok faktiskt. När vi skrev vårt senaste album Earth baserat på en historia som science fiction-författaren Nils Stura Håkansson skrev till oss fick vi mersmak, och till den här skivan har vi varit så ambitiösa att vi skrivit en hel roman som skivans koncept kretsar kring. Eller, det är Henrik som har skrivit mest, medan vi andra har bombarderat honom med knäppa idéer.


I samband med första singeln The Vermillion Sky släppte Skraeckoedlan dessutom ett spel där man kan samla poäng, och de berättar att det kommer visa sig längre fram varför det kan vara viktigt.

– Så, ny platta, datorspel och science fiction-roman kommer 2024. Vi har skapat en värld och en saga som vi älskar, och det ska bli så kul att bjuda in er, alla lyssnare till den här resan. Exklusivt för er GAFFA-läsare, här kommer skivans låtlista:

1. Cosmic Dawn
2. Starsquatch
3. Mysteria
4. The Vermillion Sky
5. Metagalactic Void Honcho
6. Night Satan
7. Meteorb
8. Astronautilus


Robert berättar mer om Night Satan:

– Det finns många döda planeter längs vårt universum. Väldigt många. Onaturligt många,
enligt vissa. Varför är det så? Låten ämnar bland annat att svara på frågor som “Varför är det här trädet så ofantligt stort?” och “Vart tog all färg vägen?” men kommer troligtvis att skapa fler frågor än den svarar på, som till exempel “Är det här ens
koordinater?” och “Klättrar någon upp för trädet?”

Lyssna exklusivt på Night Satan nedan:


LÄS OCKSÅ: VIVA SOUNDS 2023: Tio nya akter presenterade

ANNONCE