Nyhet

VIVA SOUNDS 2023: Tio nya akter presenterade

Gör dig redo för paranormal dödsdisco, psykedelisk rock och post-punk.

I år går Göteborgsfestivalen Viva Sounds av stapeln 1-2 december. Från Andra Långgatan och upp till Stigbergstorget kan du gå mellan alla scener på mindre än 15 minuter, och du kommer träffa lika många gamla vänner som du skaffar nya. Viva Sounds firar ny musik tillsammans med en indiekonferens.

– Staden har en rik musikhistoria och det har skett fler legendariska konserter här än på så extremt många andra platser, så att arrangera en klubbfestival för och framhäva morgondagens stjärnor känns fullständigt givet. I år har vi vuxit lite, fler scener och fler band. Har du aldrig gått på Viva Sounds innan? Då är det dags att göra det nu, säger Gustav Påhlsson från festivalen i ett pressmeddelande.

Idag presenterar man tio nya akter för årets festival. Gör dig redo för paranormal dödsdisco med Kårp, hårdrock med Skraeckoedlan, psykedelisk rock med Hollow Ship och The Hanged Man, pop/rock med Svart Ridå, indie med Adwaith (UK), metal med God Mother och Blodskam, folk och soul med Fiona-Lee (UK) och post-punk med Hands Off (NL).


LÄS OCKSÅ: Intervju med Svart Ridå: ”Om tio år har vi tagit över världen”

ANNONCE