Nyhet

Gogol Bordello gjorde hemlig spelning i Ukraina

Bandet spelade med musiker från den ukrainska militären.

Tidigare i år gjorde det alternativa folk- punk och balkanrockiga bandet Gogol Bordello, kända för sina energiska liveshower, ett antal välgörenhetskonserter tillägnat offren för kriget i Ukraina.

Bandets frontman Eugene Hütz, som bor i USA men har sina rötter i Ukraina, fick senare en inbjudan att göra en spelning i Ukraina för de soldater som nyligen återvänt från krigets frontlinjer, enligt Vice.

– Jag ville verkligen göra det här för det är så enormt upplyftande för dessa kämpar att se att ukrainare runtom i världen är en, sa Hütz till Vice, som var på plats under spelningen som ägde rum under förra veckan.


I ett klipp delat av sajten berättar frontmannen om spelningen som genomfördes på en hemlig plats.

– Vi fick en möjlighet att stötta våra kämpar, försvarare, gränsvakter och några flyktingar med vårt band. Stötta musikaliskt, moraliskt, andligt och än en gång få se att musik fortsätter vara en väldigt stark kraft, ett verkligt försvarsvapen för de som inte ser utbrändhet och att bli trött som ett alternativ.

Den ukrainska militären bidrog också med musiker, som enligt Vice repeterat bandets setlist outtröttligt. I klippet syns Hütz stå med armarna om soldater, bjuda in dem till att sjunga och tackar också alla som tittar, lyssnar och känner samhörighet med människorna i Ukraina.

Han säger också till sajten att om man vill ”bidra till att rädda ukrainska människors liv som försvarar fred och sitt hemland”, kan man donera pengar till ”Razom For Ukraine”, en välgörenhetsorganisation som drivs av ukrainare och ukrainska amerikaner.


LÄS OCKSÅ: RAGE AGAINST THE MACHINE SAMLAR IN EN MILJON TILL VÄLGÖRENHET

ANNONCE