Nyhet

Rage Against The Machine samlar in en miljon till välgörenhet

Bandet delar ut pengarna till olika lokala välgörenhetsorganisationer.

Under förra veckan genomförde Rage Against The Machine fem konserter på Madison Square Garden i New York, för uppskattningsvis 100 000 fans.

Tio procent av biljetterna, inklusive biljetter till resterande konserter under deras Public Service Announcement Tour, såldes med en så kallad ”välgörenhetsprissättning”, enligt NME. Biljetterna hade en högre avgift, delvis för att avskräcka vinstsökande andrahandsförsäljare, men också med syftet att skänka pengar till lokala välgörenhetsorganisationer.

I ett inlägg på Instagram skriver bandet att konserterna på Madison Square Garden skramlat ihop en miljon dollar. Pengarna delas ut till tre olika välgörenhetsorganisationer. ”The Immigrant Defense Project”, en organisation som ger juridisk hjälp till människor som är på väg att utvisas, ”Neighbors Together”, som hjälper utsatta med mat och socialtjänst och ”The Campaign Against Hunger” som jobbar med tillgång till näringsrik mat för människor i New York.


Bandet har också samarbetat med ”WhyHunger”, en organisation fokuserad på gräsrötter och kollektivt arbete för social och ekonomisk rättvisa, skriver NME.


I ett annat inlägg på sociala medier skrev bandet nyligen att deras planerade turné i Storbritannien och Europa ställs in, efter att frontmannen Zack De La Rocha skadat benet under en spelning:

”Efter medicinsk rådgivning har Zack de la Rocha fått beskedet att turnéstoppen i Storbritannien och Europa inte kan genomföras. Det är med stor besvikelse vi meddelar det här återbudet.”

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Rage Against The Machine (@rageagainstthemachine)


Vidare skriver de att Zack behöver åka hem för rehabilitering och ber om ursäkt till fans som väntat i åratal på att få se bandet.

I samma inlägg framgår att bandet planerar att fortsätta turnén under 2023, då med datum i USA.


LÄS OCKSÅ: RAGE AGAINST THE MACHINE STÄLLER IN EUROPATURNÉ

ANNONCE