Nyhet

Kent-medlemmarna och Anna Ternheim i nytt samarbete

På fredag släpper Anna Ternheim sin första egna singel på svenska. Nära Dig, som den heter, är ett samarbete tillsammans med Joakim Berg och Martin Sköld från Kent.

På fredag den 23 augusti släpper Anna Ternheim singeln Nära Dig, hennes första egna låt på svenska. Låten är skriven och producerad tillsammans med Joakim Berg och Martin Sköld från Kent och är en del av ett kommande album som planeras att släppas i början av nästa år.

"Tanken på en svensk platta har alltid funnits i bakhuvudet och när jag Jocke och Martin Sköld satte oss tillsammans och skrev och spelade in föll allt på plats. En låt blev tre, blev fem och till sist ett helt album, som en roadmovie genom ett underskönt sommarsverige", skriver Anna Ternheim på Instagram.

Ternheim slog igenom för 20 år sedan med debutalbumet Somebody Outside och har sedan dess gett ut sju album samt turnerat internationellt. Efter att ha bott flera år i New York flyttade hon tillbaka till Sverige 2022 och deltog samma år i TV4-programmet Så Mycket Bättre.

Ternheim och Berg har tidigare samarbetat i bandet Dead People, som debuterade med ett album på engelska under 2023.


LÄS OCKSÅ: Anna Ternheim och Joakim Bergs mystiska projekt står med nytt album

ANNONCE