Nyhet

Anna Ternheim och Joakim Bergs mystiska projekt står med nytt album

Idag skickar Dead People ut fullängdaren We Love.

Dead People släppte sin debutsingel Safety Lines under pandemin. Då var projektet så gott som anonymt och ansiktslöst, även om man hävdade att trion bestod av en mamma och hennes två söner. I samband med släppet av sin senaste singel, River, avslöjade Dead People sig. Mamman och hennes två söner visade sig vara Anna Ternheim, Joakim Berg och Malcolm Pardon. 2022 skrev Dead People soundtracket till den postapokalyptiska Netflix-filmen Black Crab med Noomi Rapace i huvudrollen och regisserad av Adam Berg. Den inkluderade också originallåten Stay Dead.

Nu är det dags för Dead People att släppa debutalbumet We Love som är skrivet, arrangerat och producerat av bandet själva. Enligt egen utsago har man inspirerats av 80-talets syntpop, 90-talets techno, 00-talets tuggummipop, 10-talets elektro och 20-talets domedags-världssmärta.

"Vi började skriva på We Love redan 2018. Vi har bott på olika platser, men så fort alla tre varit i samma stad har vi alltid hittat tid att skriva musik tillsammans. Huvuddelen av materialet är skrivet och inspelat i Stockholm och under en brännande het sommarvecka i Berlin. Låtarna är inspirerande av Kaliforniska solnedgångar, Diane Arbus fotografier och faktumet att inget varar för evigt.", säger bandet i ett gemensamt statement via ett pressmeddelande.


Så Mycket Bättre-aktuella Anna Ternheim har en framgångsrik solokarriär ända sedan hennes debutalbum kom ut 2004. Joakim Berg var sångare i Kent, som tackade för sig 2016. Han har sedan dess skrivit låtar och jobbat med artister som Veronica Maggio, Ghost, Avicii, Miriam Bryant och Zara Larsson. I våras släppte han även sitt första soloalbum. Malcolm Pardon var basist i det brittiska bandet Kinky Machine som var aktiva tidigt 90-tal, han är även medlem i den populära svenska skagruppen Girlsmen och har spelat in elektronisk musik i projektet Roll The Dice. 2021 släppte han sitt första soloalbum Hello Death. Malcolm skriver också mycket musik för film och TV.

Universal Music skrev kontrakt med Dead People mitt under pandemin utan möjlighet att träffas fysiskt. Enligt ett pressmeddelande höll bandet sina riktiga identiteter hemliga genom sina första singelsläpp för att kunna jobba helt ostört.

Lyssna på det dagsfärska albumet här:


ANNONCE