Nyhet

Darin och Greekazo med flera tolkar sommarhits

I ett samarbete med Spotify Singles kommer Greekazo, Darin, LBSB & Carina Dahl och Tuva släppa nya versioner av klassiska sommarhits under hela sommaren, med start idag den 5 juli. Bland låtarna som tolkas finns såväl Fantasi av Freestyle som Dumpa Mig av Veronica Maggio.

Sedan 2018 har Spotifys studio i Stockholm möjliggjort för artister att spela in nya låtar till sina fans, och göra tolkningar av musik som har spelat en roll i deras liv. Nu kommer fem olika artister ta sig an fyra sommarklassiker och samtidigt visa upp nya musikaliska sidor av sig själva.

Den Grammisnominerade Hässelby-rapparen Greekazo fick sitt stora genombrott 2019 med debutsingeln HotSpot. Med över 350 miljoner streams i ryggen tolkar han nu Tomas Ledins Sommaren Är Kort som i Greekazos version har fått titeln Älskar & Hatar.

Sommaren Är Kort är en legendarisk sommarlåt som man har hört tusen gånger. Låten symboliserar verkligen sommaren för mig, säger Greekazo i ett pressmeddelande.

Han berättar att det var utmanande att tolka och lägga sin touch på en så stor hit och att det var utanför hans bekvämlighetszon.


 

Grammisbelönade Darin har närmare en halv miljard streams på sin musik och har under sina snart 20 år i branschen släppt över 30 guld- och platinabelönade singlar. Förra året släppte han sitt svenskspråkiga album En Annan Jag och i sommar är han ute på en Sverigeturné. Han har valt att tolka Fantasi av Freestyle.

– Det var riktigt kul att sätta min egen prägel på en låt som jag växt upp med. En låt som verkligen känns som sommar för mig! Jag ser fram emot att köra den live på min sommarturné, säger Darin.


LBSB har sedan 2013 levererat elektronisk party-pop-rap. På deras tolkning av Mares Sunnanvind har de bjudit in den norska popartisten Carina Dahl. LBSB berättar att Mares som band är högt aktade hos dem och att låten de har valt att tolka skriker sommar. 

Uppsalabon Tuva släppte som 15-åring sin första låt Fina Årstid och har sedan dess släppt flera singlar. Hon har länge inspirerats av Veronica Maggio och har valt att tolka hennes debutsingel Dumpa Mig.

– Jag har alltid sett upp till Veronica Maggio som artist och det känns lite som att den här låten har glömts bort på senaste tiden, så det känns jättekul att blåsa lite nytt liv i den så här 18 år efter den släpptes. Min version av låten skulle jag säga är lite högre BPM, klubbigare och har en aning fler synthar. Processen var väldigt rolig, säger Tuva.

Releaseschema för tolkningarna:
5 juli - Greekazo – Älskar & Hatar
12 juli – Darin – Fantasi
19 juli – LBSB x Carina Dahl – Sunnanvind
26 juli – Tuva – Dumpa mig

LÄS MER: Låtarna svenskarna väljer till sin begravning


ANNONCE